Ikväll så ska vi alltså åter igen guida er igenom det fabulösa spektakel som är Melodifestivalen. Vi som kommer vara era internetguider in i denna färgglada och helt homofobfria grotta av glitter och musikerotik är som följer;
 
Sidenflöjt - Skrikmusikhatande lagkapten från kultlaget Töva Tigers. Älskar det goda i livet, så som tacos, resor, öl och att vara ledig från jobbet. 
 
Proppen - Rullstolsburen musikguru med en förkärlek till det onda i livet. Det är nog just pga detta som herr Propp sitter inne med en livslång erfarenhet om allt som har med schlager att göra.
 
Björn - Musikaliskt underbarn som huserat i många olika band där han trakterat diverse instrument. Mest känd som gitarrist i All Electric som turnerat i hela Sverige och blivit hyllade i både media och av rockprofiler som t ex Graveyard. Tidigare musikjournalist med expertis inom allt från indiepop till black metal. Såg ut som Jake från Two And A Half Men i sina yngre dagar.
 
Hoppas att ni ser fram emot detta lika mycket som oss! Väl mött ikväll kl 20.00.
 
 
En av våra absoluta favoritschlagers
 
Nu är det lite mer än två timmar kvar till musiknedsläpp och vi har precis beställt lite kinamat att fylla våra magar med, dessutom har vi tänt både ljus och rökelser här inne. Som ni märker så är det mycket jobb som krävs för att kunna hamna i precis rätt stämning som manlig schlagerentusiast.
 
Tävlingen kryper allt närmare och närmare och spänningen blir allt större i byxorna, Björn väntas anlända inom en snar framtid, då ska det tas en lagbild, och sedan hoppar vi rakt in i en sagolik kväll fylld av magi och förtrollelse.
 
Expertpanelen är samlad, låt tävlingen börja!
 
 Första för kvällen, frågeställning; är Danny Saucedo gjord av plast? Och har han någon själ?
 
Vi kan bekfräfta att Proppens crush på Gina är kvar än i år, dessutom har vi även fått bekfräftat att våran teori om att Molly Sandén är livrädd för män med skägg stämmer nå jävulskt. Med tanke på att hon numera parar ihop sig med Melodifestivalens svar på Ken, Danny Saucedo. Kan det vara så att lilla Molly är lite lesbisk i smyg, med tanke på att hon inte verkar gilla män?
 
Artist nr 1: Eddie Razaz - Alibi

Första reaktionen; hyfsade bling-knäskydd?! Fint manligt örhänge också, tyvärr är det inte uppochnervänt, har han vänt det åt fel håll av misstag? Typiskt RIX FM-låt av en ganska medioker grabb. Mycket playback, så förmodligen kan karln inte sjunga på riktigt (experåsikt). Tips -  Andra Chansen, minst. Hade aldrig fått ligga med Molly Sandén, ett litet skägg är ett skägg det också.
 
Artist nr 2: Elin Petersson - Island
 
Första reaktionen; snygg flicka. En trött och tråkig Lisa Miskovsky kommer med en P4-låt. Får dock bra med cred av panelen för att hon gör allt själv och inte är någon produkt från ett skivbolag.
 
Artist nr 3: Ravaillacs - En Riktig Jävla Schlager

Första reaktionen; detta är något som de har kommit på under fyllan, förmodligen på någon efterfest. När låten börjar så blir jag stum, lite roligt och ironiskt är det väl, men njaaaaaaa....
 
Artist nr 4: Amanda Fondell - Dumb
 
Gammal reaktion; bra söt tjej. Lite för regisserad i detta sammanhang, tillåts inte riktigt vara så pass mycket rock'n roll som hon kan vara och får således inte ut sin fulla potentiall i detta nummer. Hon växer dock allt efter numret går, hon sjunger med sjukt mycket mer känsla än vad man är van under Melodifestivalen. Bäst hittills! Lär även vara helt okej att ha på sin sida i en street fight med de där ringarna/knogjärnen.
 
Artist nr 5: Martin Rolinski - In And Out Of Love

Första reaktionen, kanindanser i sparkdräkter? Nej, det var hår. Schlagerdisco som förmodligen kommer snurra en hel del på alla gaydiscon i vårat avlånga land. Artisten i fråga kommer själv ut ur sin genomskinliga plastgarderob efter halva dansen. Kläderna säger frikyrklig, jucken säger gay, vet inte om de två hör ihop? Under låten fick vi även se skylten "HEJ GLOMMERS", någon som vet vad detta betyder?
 
Artist nr 6: Caroline Af Ugglas - Hon Har Inte
 
Första reaktionen; Hon har inte...? Hon har inte VAD?! Avsluta titeln för fan, jävla vrålpack! Hon vill så jävla gärna vara Janis Joplin. Mycket Eva Dahlgren över denna låt. Angående klädseln så är det förmodligen världens sämsta tvångströja hon har fått på sig. Försöker kopiera sig själv, men misslyckas med det också.
 
Fick under Af Ugglas uppträdande ett hot på Facebook: "Skriver du något bra om Ugglas så kommer jag upp och stryper er allihop! Inget skämt."
 
Artist nr 7: State Of Drama - Falling

Första reaktionen; STICK!!! Citatet "vi klarar oss inte utan musik... och cheeseburgare" var väl okej. Men nu när låten börjar så stryker jag det. Dra åt helvete! Att dessa pojkar ens tar med ordet "rock" i beskrivningen av sin musik känns som ett hån mot hela mänskligheten. Den enda framtiden de har är dansbandsmusiker. Hör ni det? NI DUGER INTE FÖR SCHLAGER! Och varför HEADBANGAR syntgrabben? Nä, försvinn, samtliga!
 
Artist nr 8: Janet Leon - Heartstrings

Första reaktionen; direkt från någon skidtävling? Hade Proppens penis kunnat hantera en telefon, så hade den iaf ringt och röstat på denna låt. Kan säkert komma hyfsat långt upp internationellt, men tyvärr är hon inte unik alls. Kvinnlig version av Danny Saucdo? Men är inte Danny Saucedo den kvinnliga versionen av Danny Saucedo? För övrigt så var dansen någon blandning av fylle/disco/Spindelmannen-dans.
 
Tack till Emil "Stormästaren" Lidström som kom med information om vad fan "Glommer" var för något. Tack igen, Emil!
 
Melodifestivalen - Ett förspel för att ungdomarna ska få vara fulla och leva rövare, så man inte kan sova!
 
Panelens favorit - Amanda Fondell.
 
SKANDAL! Hur kan inte den bästa låten gå vidare i första gallringen ens? De som hade mest utstrålning och personligt uppträdande kom sist och näst sist?! Säger en del om denna skittävling. AVGÅ ALLA!

Efter röstningen; vi är alltså en expertpanel då det gäller riktig och bra musik.
 
Efter första gallringen så får vi väl uppdatera vårat tips till gubbarna och den snygga tjejen. Bögen, bögarna och den fula tjejen får nöja sig med att inte vinna.
 
I pausunderhållningen har man snott dansen från The Mask, och en hel del jazzhands. Och åter igen - Är Danny Saucedo ens mänsklig? Less soul than the most ginger of gingers.
 
Bizex - Näst bäst ikväll efter Amanda Fondell. Vi bytte kööön med varandra!

Sådärja, bögarna (VAFAN SVERIGE?!) och gubbarna går till final, snyggingen åker ut.
 
Slutsats - De som tycker rätt, orkar inte rösta. Annars hade det varit de bästa bidragen med i finalen.
 
Nu tar vi vårat pick och pack och drar ner till Stadshuset och Spela Snabbare som bjuder på akter så som Massgrav, Divison Hate och Repuked. Lite skrik och fanskap ska väl kunna jaga bort detta debacel till schlagerdeltävling.
 

1 kommentarer

Stormästarn

16 Feb 2013 20:38

Hej Glommer = Hej Glommersträsk

Glommersträsk är en by mellan Skellefteå och Arvidsjaur.
Den Ligger i Arvidsjaurs Kommun och har ca 200 inv

Kommentera

Publiceras ej