Hej mina vänner, bekanta, fiender och annat löst folk som hamnat så pass jävla offside på internet att man av misstag har klickat sig in på en liveblogg av Eurovisionfinalen 2023. 
 
Melodifestivalklubben – För dig som älskar Melodifestivalen
  
Förra året vann Ukraina på grund av att Putin-gubben fick psykbryt och förstörde hela deras land. Många höjda röster anser sjukt nog att en vinst i Eurovision inte är något som kompenserar för dessa skador - men där står vi iaf idag.
 
En påminnelse till alla nybörjare, under tävlingens gång kommer bloggen att uppdateras efter varje framträdande, dvs att även du som läsare måste uppdatera bloggjäveln om du vill se något nytt (DETTA INLÄGG BLIR ALLTSÅ LÄNGRE OCH LÄNGRE!) :
 
Många frågar sig säkert; "men bloggen, om Ukraina är bombat av den stora ryska björnen, hur ska de då kunna arrangera en sådan pass stor tävling?". Detta är såklart en dum jävla fråga och ni borde skämmas. Självklart kommer spektaklet att skeppas till ett annat land.
 
Den ukrainske presidenten Zelenskyj hade något sadisiskt uttal i stil med "Om inte vi kan anordna Eurovision, så vill vi att Polen ska göra det", vilket bara befäster de tidigare ryktena om Zelenskyjs djupa förakt mot polackerna. Men trots presidentens vädjan så bestämde sig världen på ett APT-möte att inte betunga Polen med detta cirka 100 miljoner dyra glitter- och glamourinferno.  Istället kommer tävlingen att hållas i ett land som inte många andra bryr sig nämnvärt mycket om - nämligen Storbritannien, ej att förväxla med lillbritannien. 
 
Programmet kommer, precis som vanligt, att lyftas fram av den fantastiskt sarkastiske Edward af Sillén. Detta år gör han det tillsammans med Måns "Mums-Måns" Zelmerlöw, en person som i min värld tyvärr alltid kommer vara förknippad med uttrycket "han vill man trycka ihop och slicka ren", efter att jag haft oturen att få höra det i en personalrumskonversation mellan några icke-rumsrena pantertanter. 
 
Tobbe Ek, och hans oändligt dumma jävla keps som han aldrig verkar ge upp, klagade på någon "BBC money shot", men om det var något som utspelade sig på Tobbes hotellrum efter semifinalen eller något som berörde Loreens framträdande vet vi inte än.  I övrigt är det väldigt tyst runtomkring för-skandaler i årets Eurovision. Det är ingen diskriminering, inget sabotage och inte ett endaste litet mordhot. #besviken
 
Titt på fanskapet
 
Årets blogg blir lite speciell, då vi har blivit bjudna till stadens glans och neon för något så pretentiöst som teater. Självklart försöker denna ensemble att hävda sig genom att ha sin föreställning till precis 21.00 och inkräkta på livebloggens tid - men vi försöker lösa det. 
 
Fram tills dess ska vi åtminstone värma upp med dryck, alkohol, grillning, sol, uteserveringar, alkoholhaltiga drycker, en matbit, förlora på trav och en klassisk stor starking i solen. Målet är dock att genom teknikens under kunna blogga mobilt även från dessa aktiviteter. Huruvida orken för detta finns eller ej återstår att se.
 
Mobilt blogginlägg: testing testingenjör.
Mobilt blogginlägg nr.2: förutom att autocorrect i samarbete med malt, humle, jäst och vatten förmodligen kommer göra vissa delar av bloggen svårtolkad, så verkar allt fungera bra. 
 
(null)
 
 Herrklubben har möte innan teatern, alla förväntas ha roligt och kul.
 
Ett väldigt snyggt fan har sagt att hon ska läsa bloggen ikväll, så det blev till att åka hem tidigare från teatern. Bloggen är inte starkare än så, men det visste ni redan. 
 
"VI ÄR IGÅNG! JULAFTON FÖR OSS SOM ÄLSKAR ATT TÄVLA I MUSIK! VÄRLDENS ROLIGASTE TV-PROGRAM" - ta dessa citat med en näve salt, för Sillén vet inte riktigt vad han pratar om ibland.
 
Tävlingen börjar med nå slags underground-rap som får mig att önska att jag stannade kvar på teatern, tack för det - Liverpool. De blev mer overground sedan, tyvärr blev det inte bättre för det. Två av de deltagande rapparna bemödade sig ej att klä sig riktigt, utan kom ut på scenen i varsin "solid fluffig"-filt från SHEIN. 
 
Presentation och flaggparad, min personliga åsikt är att det här var grogrunden till att ungdomar uppfann och började använda ordet cringe. Det blir tamejfan bara dummare och dummare - och vi har inte ens börjat själva tävlingen. 
 
Sjukt att man har tävlingen i hemmet för det engelska språket, men man förstår inte engelskan på 50% av de som är värd för tävlingen. 
 
HÖRNI! HANNAH WADDINGHAM ÄR MED! Bloggen älskar Ted Lasso, så bloggen älskar även henne. 
 
1. Österrike: Teya and Salena – Who the hell is Edgar?
Landet där Hitler började sin karriär är först ut i tävlingen, de har även uppfunnit olika typer av wurst. Den mest kända, men förmodligen inte godaste, är Conchita Wurst. Med scenkläder och ett kroppsspråk som hade gjort hela 90-talet avundsjuk kliver tjejerna fram och öppnar tävlingen. Dansarna kör på temat t i g h t, artisterna kör tvärtom - alla vet varför. Tjejerna verkar dock inte veta vem Edgar Allan Poe är, och det är nog bara en av alla anledningar till att de inte kommer komma topp 10 i denna tävling.

2. Portugal: Mimicat – Ai Coração
Mimicat på 40+ gör ett framförande hon har längtat efter och klängt sig fast vid sedan hon blev 20+. Vanliga dödliga insåg för 20 år sedan varför hon inte fick vara med då - men credd ska hon ha för att hon inte ger upp. Portugal ska dock inte ha credd alls för at de släppte fram denna magklappande, myskudde-beklädda låtsasmatador. Showa på du, Mimicat. Men nästa gång behöver du inte göra det för hela världen.

3. Schweiz: Remo Forrer – Watergun
Schwiez - världens mest neutrala land. Något som de verkligen biter ner hårt på med detta bidrag, hela låten står man och väntar på "nu, NU jävlar händer det!". Men, inget händer någonsin. Om man nu inte räknar på Remos smekande av sin egen nacke, för där jävlar händer det grejer. Omringad av 4 fulla emo-ninjor med lasson framför han detta neutralaste av netrula nummer. Det är som att Schweiz försöker out-schweiza sig själv - och lyckas. 

4. Polen: Blanka – Solo
Mamman var supermodell, dottern kanske borde ha valt samma karrär? Med läppar för två och en röst som får mig att vilja ta en pisspaus kliver Blanka i mitt liv. En av dansarna (den de gillar minst) fick gå ut för hela Europa ikädd glitterspandex, en kan bara ana vilket jävla stök han ställt till med för att förjänta det. Jag försöker med hela min själ förstå vad den här låten ska ge mig, mer än att artisten ser bra ut? Finns det något mer? Hjälp. 

5. Serbien: Luke Black – Samo mi se spava
Serbien sjunger en låt om pandemi, krig och misär - redan där vill man ta livet av sig. Edgy som han är har karljäveln bytt artistnamn till Luke Black också startar han numret ligandes visk-sjungandes i nå jävla mussla. Sedan vaknar han och scennumret övergår till nå knarkrave, hans mussla har blivt en blomma och nå jävla Gundam-robot är på skärmen i bakgrunden. Han står i 2-3 minuter och ser bedrövad ut - det är allt. Låten vet jag inte ens om den någonsin började? Helvete, 5 bidrag in och jag är redan fly jävla förbannad. Tack Serbien. 

6. Frankrike: La Zarra - Evidemment
Frankrike skickar något så franskt att Eiffeltornet och baguetter blir avundsjuka. Kvinnan kliver in på styltor iklädd en 20 meter lång glittrig klänning. ÅTERIGEN sjunger Frankrike på franska, aldrig någonsin i hela jävla världen kommer de sjunga på engelska - istället skickar de detta åbäke till bidrag - som en kan förvänta sig av landet som gjort sig känt för att ge upp. Kommentatorerna hävdar att detta är ett "vinnarbidrag", jag börjar inse att inte en jävel som jobbar med detta är nykter. 
 
7. Cypern: Andrew Lambrou – Break a broken heart
Denna homoerotiske herre bjuder på röst och biceps i ett läckert cypriotiskt paket. Iklädd en strategiskt utklippt kavaj och en mustasch ingen 15-åring kan säga nej till fångar Andrew allas hjärtan. Så många frågor, vad gillar du? Vad tränar du? Hur ser ditt arm-schema ut på gymmet? Tips på protein?
 

8. Spanien: Bianca Paloma – Eaea
En låttitel helt utan konsonanter, precis vad man förväntar sig av fucking Spanien. Någon slags konstnärlig inledning på låten, lite vet Bianca att det här är välidgt likt en viss strippklubb på Sunny Beach i Bulgarien. Några av dansarna "dansar", resten klappar händerna - och vad fan Bianca själv håller på med vet jag inte... EAEAAAA EAAAA EAAAAA *spanska ord* EAAA IIIIA IAIAIAI IAAA EEAAAAI är tamejfan allt jag hör. Prata svenska förihelvete. 

9. Sverige: Loreen – Tattoo
Loreen kommer in med en låt som inte är Euphoria. Fast mellan två block av sand (?) glider Loreen in med naglar i metall och en klädsel från Dune. Hon kittlar publiken med sina Robocop-naglar, försöker krypa sexigt fram på sin lilla fyrkant, men är för stel och ger upp det äventyret. Istället går hon runt lik en mimare fast i sin egen verklighet - fången i sin lilla fyrkant. Rösten är lika mäktig som alltid, men hon dansar som att hon ätit svamp sedan Euophoria, och sånt gillas ju i Eurovision.

10. Albanien: Albina and Kelmendi Family – Duje
Albina från Albanien tar med sig familjen upp på scenen för att visa våra barn och ungdomar vikten av att vinna som ett lag - men framförallt vikten av att förlora som ett lag. Nå guldiga träd i bakgrunden som blir röda ibland, en näsduk varje familjemedlem viftar med en gång i minuten, också DUJE DUJE hela tiden. Många tycker att Grekland förtjänade att gå i konkurs, men är det inte dags att vi kollar på Albanien också?

11. Italien: Marco Mengoni – Due vite
Marco is here for two things, sucking cock and singing smörigt - and hes all out of cocks. Jag vet inte vad det är för slags jävla material på västen, men ful är den. En kan bara anta att han egentligen ville köra bar över, men blev tvingad att ta på sig nå jävla grävlings-matta från Eurovision-lobbyn. "Dansarna" består av två fyllon i bakgrunden som ramlar ner på en studsmatta om och om igen - klassisk pisspaus för bloggen.

12. Estland: Alika – Bridges
En söt idolvinnare med självspelande piano som känner sig bortkommen i en främmande värld- som nu är här för att brygga broar, tror jag? Öronbling som hade fått den mest inbitne rapparen att bli grön av avund. Dock verkar hjärnkontoret inte funka som det ska, då hon halvvägs in i låten sätter sig och spelar på det SJÄLVSPELANDE pianot. Ännu ett bevis på att man kan göra vad tusan man vill om man ser bra ut - själv får man fan inte göra ett jota. 

13. Finland: Käärijä – Cha cha cha
Cha Cha Cha är ofta inte något som förväxlas med kära grannlandet Soumi. Men för första gången den här tävligen känner jag att det kan vara en lag som lever kvar på Spotify om en vecka - kanske inte på mina listor, men på någon annans. Käärijä cha cha cha:ar sig fram på scenen i något grönt fluffigt fanskap, bar över i övrigt och dansare som är minst lika uppkokainade som han själv - resten av länderna borde ta lärdom av detta härliga vansinne, för det här är schlager. Tänk om Frankrike kunde göra något liknande istället för att förlora med en ballad för 800:ade året i rad. 

14. Tjeckien: Vesna – My Sister's crown
Sex blygsamt (för att vara Eurovision) klädda kvinnor från Tjeckien med meterlånga flätor sjunger om sina systrar i Ukraina - de ser ironiskt nog ut som identiska dockor, dansar som dockor, men sjunger om att det inte är dockor. Alla vet att folk som blir mördade i krig älskar när folk står i ett helt annat land och sjunger om att de "står med dem". Stort gjort, vilka krigare. 

15. Australien: Voyager – Promise
Cyberpunk senior sitter fast i sin DeLorean från Tillbaka till framtiden och har slagit något slags rekord i overcomb. Gubbarna i bandet försöker övertala om att de fortfarande är coola och hip med sin coola och rockiga metal, tror jag? Men det närmsta hip de kommer är den hip replacement surgery som gitarrliraren kommer behöva efter sitt försök på solo när han lyfte ena benet en meter över scenen. 
 
16. Belgien: Gustaph – Because of you
Gustaph hade tydligen grinat när han fick veta att gick till final, klassiskt gay-beteende säger Måns. För att vara homosexuell består mycket av försnacket och snacket runtomkring Gustaph om pussies - jag tvivlade nästan lite på om gay var något han fejkade för Eurovision. Efter att ha sett honom på scenen tvekar jag inte mer. Komiskt stor hatt, vit och rosa färgkod och ett par brallor som hade gjort Jonas Gardell hård av avund har övertygat mig. Inget glitter, men jag känner glamouren och applåderar Gurras schlagersjäl. 

17. Armenien: Brunette – Future lover
Brunetten Brunette ligger och smeker sitt bruna hår och sjunger en låt till sin framtida älskare, börjar sjunga om bookstores, men övergår snabbt till hur hon är en vulkan redo för utbrott - som framtida karl får man alltså vara redo på humörsvängar i alla konstens former. Modigt nog står denna snygga skapelse på en lutande scen, utan att ramla - mer än vad man kan säga om de flesta Eurovision-bidrag. Det kommer såklart inte räcka till vinst, eller ens nära, men hon gör ju nå iaf. 

18. Moldavien: Pasha Parfeni – Soarele si luna
Vad i helvete. Nu är vi äntligen här, mest knarkade bidraget i årets tävling. Dansarna har horn-hår, en dvärg en voodoo-mask spelar låtsasflöjt, två människor trummar utan trumpinnar, och överstehögheten på scenen mediterar mer än han sjunger. Iklädd kläder av fejkat guld så fejkar han sitt självförtroende och försöker se världsvan och rutinerad ut - men af Sillén ser rakt igenom denna fasad, som väntat. 

19. Ukraina: Tvorchi – Heart of steel
Förra året slog landet rekord i vinstmarginal, nu är man nog tillbaka på sin vanligt låga nivå. Modigt av Marvel att gå ut med en teaser på Blade i Eurovision - men varför har han Thanos Inifiny Gauntlet? Jag trodde den delen av Marvel var förbi. Nåväl, nu är det slut och jag kan återigen gå på toa. 

20. Norge: Alessandra – Run to the hills Queen of kings
Norge kommer in i tävlingen med en titel helt utan logik, som förväntat av vårt kära grannland. Orkar inte med det här, vad har du på dig? Ser ut som Hela från Marvel, om Brazzers hade gjort filmen. Bakom står det fyra vilsna koordinatörer från Midlanda flygplats med sina "åk hitåt"-pinnar. Gör man plagiat av en låt som inte ens vann, så kanske man ska fucking tänka om. 

21. Tyskland: Lord of the lost – Blood & glitter
Åh, det årliga bidraget som tänker "Lordi vann ju en gång", blev lite rädd för att de inte skulle komma i år. Jokern spelar trummor, en av Peter Pans lost boys som oturligt nog har blivit vuxen sköter sången, eller ja, han försöker iaf. Tror att de är stenhård, men vi vet alla att det inte riktigt funkar så. 

22. Litauen: Monika Linkyté – Stay
Ballad - pisspaus. Orkar inte med det här jävla nonsens-försöken. Ni kommer inte vinna, lägg av. Lägg ner. 

23. Israel: Noa Kirel – Unicorn
Beyonce-inspirerad  snyggis med något hippetihoppit bidrag, själv på scenen såklart - alla lampor, ögon och blixtar på MIG. Sjunger om hur hon har kraften av en enhörning, oklart ens om en enhörning har krafter? Är det inte bara en häst med ett horn? Hon har alltså en hästkraft? Det kom fler dansare efter ett tag, ett ojämnt antal killar och tjejer, en kan bara anta att Noa själv är den förlorade pusselbiten (i mitt liv). 

24. Slovenien: Joker out – Carpe diem
Slovenien försöker inte bara fånga dagen, utan hela Europa. Detta gör man genom ett gäng grabbar som g a r a n t e r a t har en orgie varje kväll, har aldrig någonsin sett ett band med så många flamingos samlade på sin gräsmatta. 

25. Kroatien: Let 3 – Mama!
Kroatiens läderhitler tar över manteln som mest knarkade bidrag i årets tävling, för jag kan inte tänka mig att en enda person inblandad i detta spektaklet har tagit mindre än ett kilo av det vita guldet. 110% säker på att de är bäst på efterfesten. Man bli förbluffad över hur ett helt land kan sätta sig, se det här bidraget, och sedan tillsammans i kör säga - jajamensan, det här är tamejfan det absolut bästa vi har! Men underhållning för bloggen var det iaf och det uppskattas åtminstone av oss! Men jag tror att det kan vara dags att även Kroatien börjar klappa igen verksamheten. 

26. Storbritannien: Mae Muller – I wrote a song
Hon skrev en sång, hon förlorade med sång, men en kan bara anta att hon gjorde sitt allra bästaste! Och det förtjänar man också en medalj för nuförtiden.
 
Nu tycker jag att vi alla tar 3-4 muskelavslappnande och försöker varva ner medan vi väntar på att Finland ska vinna. 
 
Alla gnälliga kommentarer på Internet om att "Finland rånades på segern". Little did they know att kriminaliteten i Sverige har ökat, och vi har inga jävla problem med att sno eran lilla ESC-pokal. 
 
Det grinas såklart floder i Finland, då inget är viktigare för dem än Eurovision - men de kan ju alltid sätta sig i sin kära sauna och låsas att det är svett. Loreen slet med sina Wolverine-klor priset ur Finlands händer och hjärtat ur Erurovision-publiken, men vem bryr sig? FÖR VI VANN!
 
Historiska Loreen, blir en parad utanför slottet med Carl XVI Gustaf, Silvia kan stanna hemma, vi har en ny drottning nu! Tack för denna gång, vi syns om cirkus ett år, när ångesten har lagt sig. 
 
 
 

6 kommentarer

Reb

13 May 2023 17:32

Håll i hatten! Har längtat efter denna blogg ett år och nu säger du att du ska på annat på dagen D. Förväntar mig inget mindre än lika bra uppdaterat som åren innan!

Reb

13 May 2023 17:32

Håll i hatten! Har längtat efter denna blogg ett år och nu säger du att du ska på annat på dagen D. Förväntar mig inget mindre än lika bra uppdaterat som åren innan!

Reb

13 May 2023 21:33

<3

Svar: Tack för att du hängde med även detta år.
Jonas Johansson

Björn

14 May 2023 00:01

Tack för detta år!

Svar: Jag utgår från att detta är den stora, starka, ryska björnen? Tack själv för ditt trogna läsande.
Jonas Johansson

Björn

14 May 2023 00:01

Tack för detta år!

Reb

14 May 2023 21:50

Tusen tack för utmärkt rapportering!

Kommentera

Publiceras ej