Då är det alltså dags igen, jag ska få betalt för att skriva hur dåliga bidragen i Eurovision Song Contest är, ni förstår säkert att jag inte får betalt för själva bloggandet, utan jag får betalt för att jag sitter och gör det under arbetstid. Och jag gör det, precis som under svenska Melodifestivalen, tillsammans med min väl omtyckte chef, Henrik Proppen Fannkvist (klickar ni på namnet så hamnar ni på en riktig blogg). Den här gången är vi dock utan tjejer i bakgrunden som förstör våran fokus, så de 0-20 läsarna under kvällen kommer få medioker underhållning av världsklass.

Experttips: Sverige, Ryssland, Rumänien, Irland, Norge, Ghana och som en riktig underdog - Turkiet.

17.27 - Spelade 200kr vardera på Irland och Rumänien, nu är det bara att vänta till kl 00.00 och se pengarna ramla in på kontot.

Om vi måste nämna bara en vinnare av ESC så ser det ut såhär:

Hjärtat - Ryssland
Hjärnan - Sverige
Plånboken - Irland

17.43 - Proppen försöker komma i rätt schlagerstämning och slår därför på något skrikigt som kallas för Gorgoroth.

19.13 - Cha cha bloggen! Du får ursäkta, men vi var ut på altanen en sväng och hängde med Notorious O.V.E

19.19 - Nu har vi beställt pizza, specialbeställning såklart, såhär ser kvällens pizzor ut:
J - Tomatsås, Ost, Skinka, Kebabkött, Champinjoner (färska), Vitlökssås.
H - Tomatsås, Köttfärssås, Champinjoner (färska), Svartpeppar, Paprika (färsk), Rödlök.

19.30 - Lyssnar på låten som förhoppningsvis står som vinnare efter kvällens spektakel: Klicka här!

19.34 - Också slänger vi ut en hjärtlig hälsning till co-ägaren till discodiscogoodgood-bloggen, Henrik Gymkille Heikkilä, som just nu är husvakt och äter en herrans massa kött. Hej Henrik! Här är ett internethjärta till dig <3

En dag som denna känns det väldigt värt att länka lite gamla schlagerfavoriter, här får Proppen ta förarsätet för det mesta, då han är mer erfaren än mig då det gäller den här sortens musik, själv är jag mer åt hårdrock.






19.52 - Nu kom schlagermaten, bloggpaus!

20.47 - Maten är uppäten, magarna är större, och här kommer vi med experttips från självaste Rocknytt:

Thord "Thordman" Pettersson - Norge. Inte ett dåligt tips av Thord, då vårat kära grannland absolut har en chans att vinna detta år.

Magnus Byström - Sverige. Svenskar har ju en ovana att överskatta sig själva inför de flesta tävlingar, se bara på VM i ishockey då det vart ett hejdundrans debacel redan i kvartsfinalen. Men i just denna tävling måste nog Loreen ses som en av de större favoriterna, hennes crabwalk (snott från Immortal) kan bära hela vägen till guldet.

20.55 - Och vi vet för första gången med säkerhet då jag och Proppen har bloggat tillsammans,  att en snygg tjej läser livebloggen. Hej, Sanna från Umeå! Trevligt att du gör oss sällskap!

20.56 - Sista ordentliga låten för detta dygn: Hermano -  Exam Room

21.04 - Tävlingen och invigningen är igång, kul att Danny Saucedos kläder fick vara med iaf. Ni är för övrigt såklart väldigt välkomna att kommentera och diskutera med oss under kvällens gång.

För att göra allt lättare för oss själva, då blogg.se är hemskt jävla jobbigt, och jag orkar inte med det, så skippar vi mellanrum mellan de olika landens bidrag, men vi ska få det läsbart ändå ska ni se!

21.10 - En av programledarna heter Nargiz, väldigt black metal kan jag tycka.

DÅ ÄR VI IGÅNG!

England - Karln heter Engelbert Humberdinck, ENGELBERT HUMBERDINCK! Den engelska versionen av Wolverines farfar slår till med en ballad, och ballader vinner inga ESCs nuförtiden, synd England.
Ungern - Lika mediokert som livebloggen, tråkigt.
Albanien - "Det finns ingen kärlek kvar i världen, och allt man kan göra är att sätta sig ner och gråta", positiv  tjej. Vad är det för Star Wars-utstyrsel?! Fin klänning (?), otrolig fläta ner över bröstet och vad i helvetet har du vid örat kvinna? OCH SLUTA SKRIK!
Litauen - När en litau har blingat sin ögonbindel, då vet man att det är Eurovision Song Contest! Bloggredaktion dog nästan av förvåning och skratt när ögonbindeln åkte av dock, vilken top notch-juckning, vilka moves! GO CHEETAH, GET BANANA! HEY MONKEY, GET FUNKY!
Bosninen/Herzegovina - Otroligt tråkigt, i våra öron låter alla balkanballader som någonsin gjorts precis likadant. Gäsp.
Ryssland - Gullig magi från Ryssland! Party for everybody, DANCE! Extra cred till dessa 6 kruttanter för meningen "Come on and boom boom!". Och vem vill inte smaka på deras bröd de drog fram på scenen?
Island - Redaktionen gillar denna låt. Lite mer dist så hade detta kunnat varit en schysst Nightwish-dänga!
Cypern - Cypern skickar en kvinna i en kort klänning, och det hade vi ju tackat för om hon inte hade sett så "transig" ut i ansiktet. Dessutom undrar vi varför hon står på detta stenbort, -mur, -grej? En av de bättre låtarna i tävlingen, men ingen vinnare.
Frankrike - Börjar med några karlar i bar överkropp och cirkusbyxor som gör volter, det här kan vara något det. Intetsägande låt, vi kommer nog inte komma ihåg den om 10 minuter.
Italien - Amy Whinehouse om hon kommit från Italien, icke ihjälknarkad och schlagerartist.
Estland - Ott Lepland, bör bilda klubb med den engelska herren som startade tävlingen och tävla i vem som har bäst namn. Sedan kan dom skriva en ballad med varandra och gå någon annanstans, för här dom vinner inte. Han får dock Propp-cred för sin röst.
Norge - Grannlandets svar på Eric Saade. Dock är låten nog mil bättre än Popular. Obefintlig biceps brachii dessutom.
Paus - Varför är aldrig ett green room, grönt? Det här aset är såklart rött. Alltså ett red room.
Azerbajdzjan - Vad i helvetet var det för person som sitter bredvid artisten på ett svävande tefat och skriker? Suck.
Rumänien - En av de artister vi spelat pengar på, heja heja! Hade nog följt med henne hem 02:45 en lördagnatt, men för att vara ärlig, vem följer man inte med hem då?
Danmark - Direkt från frälsningsarmén har vi Danmarks Lisa Miskovsky, ackompanjerad av en hip-hopare som spelar cello. Dom har även med sig en fåtölj ut på scenen, iofs får man ju dricka öl vart man vill i Danmark, och i princip hur mycket man vill också.
Grekland - Äntligen kom våran sköna grekiska! 0% transa, skitsnygg på riktigt plus att hon visar trosorna direkt, det stödjer vi. Hade följt med henne hem 14:45 på en tisdag. Riverdance hann dom också med, i två sekunder iaf.
Sverige - Nu kommer storfavoriten för hela Europa, Loreen! OM Loreen nu vinner, och vi därav inte vinner några pengar, så tycker vi det är ett helt okej plåster på såren iaf. Cool tjej, hade följt med henne hem 14:45 på en tisdag också, helst att hon bor tillsammans med grekiskan. Hennes lugg hade passat som handen i handsken på Muskelrocken, den är väldigt metal. Sjukt imponerande att hon fått med sig Mario Balotelli att dansa på slutet av låten.
Turkiet - Turkiets Rob Halford, det ser man på kepsen! Jag som trodde bakgrundsdansarna var vampyrer, men tydligen var det så att dom kunde bygga en... båt? Lite Bollywood-feeling över det hela, även om vi inte har så mycket erfarenhet av filmer från Bollywood.
Spanien - Skitjävlatråkballad, mög.
Tyskland - Första reaktionen = Ta av dig mössan, din jävla Carklingsrockare. Sen har vi inga fler kommentarer.
Malta - Hans gula vante är väldigt malplacerat i hans i övrigt väldigt propra utstyrsel. Plus för deras jävla fotdans, kan dom väl få iaf. Helt OK låt, men som många andra, inget vinnarbidrag.
Makedonien - Oväntat twist en minut in i låten, trodde det var en till dötråkig ballad, men jag hade fel (Proppen visste redan vad som skulle hända).
Irland - Nu kommer våra pengapojkar, förhoppningsvis. GO MONEY! ÅH! Dom gjorde ett hjärta tillsammans! Är det inte det ett vinnarmove, så vet jag inte vad som är det. Dom skulle behöva lite mer energi, annars är det bra, förutom deras power ranger/riddarkläder, även om dom hade passat perfekt i en schlagermacka tillsammans med Danny Saucedo i hans Formel 1/Tron-kläder
Serbien - Kan alla balkanballader bara dra åt helvete, jag är så jävla less! Kanske schmidt och tacomackor, galant första textrad. Jävla pärskalle, kliv av scenen.
Ukraina - Grym röst och så, hade passat bättre åt Tina Turner-hållet. OCH VAD I HELVETET HAR DU TVINGAT PÅ DINA STACKARS BAKGRUNDSDANSARE? VARFÖR HATAR DU DOM SÅ!?
Moldavien - Låten handlar om att han får tjejer tack vare sin magiska "trumpet", det är nämligen så vi får tjejer också. Han har även på sin farfars byxor, han jobbade som smed, men det ser ju ni också.

Bloggen är nu länkad på Rocknytts officiella Facebooksida (38.000 fans), folk börjar bli upprörda över att hårdrockare engagerar sig i ESC. "Ta bort det där från min Rocksida!". Underbart.

Lasse Ekström <3

Helt briljant, speciellt efter att bakgrundsdansaren kommer in och snor showen.

Nu inväntar vi resultat med spänning!

Reflektion kolon - Kan inte fransmännen någonsin lära sig engelska, så dom slipper prata ett till extra språk, bara för ett skitet land? Jävla baugette.

Undra hur bitter Danny Saucedo är nu? "Min låt har mycket bättre chans att slå utomlands". Hoho, ta Formel 1-bilen hem.

Kunde inte haft mer fel med våra högodds-satsningar på Irland och Rumänien, men rösten med hjärnan slog ju alldeles rätt, för nu vågar vi säga att det är klart. Grattis Loreen, alltid kul när lilla Sverige vinner något!