Sitter nu här i en sunkig tvåa i Sörberge och funderar på om det är värt att ta på sig byxor för att åka in mot staden och umgås med en fysiskt handikappad man, Proppen, och hans assistent som är psykiskt handikappad, Alexander.
 

"Det blir roligare här inne än att sitta hemma, iaf för mig" - Sa den milt själviske Alexander, ingen hjälp där alltså.

"Blir pizza här å...." - Proppen lade ut detta faktum som en bra anledning att åka in, svårt att argumentera emot även om jag förmodligen mizzar pissan pga att allt jag gör går i snigelfart.
 
Någon som har ett par byxor att låna ut, storlek MML (manlig man love)?
 
Hittade ett par byxor nu, nu kan behålla era för den här gången. Återkommer när jag slutit upp med Proppen och Ballex inne vid Eurovision-mediacantralen inne i Sundsvall.
 
 
Framme i staden, känns redan nu som ett misstag. Men det är misstag som gör att man växer som människa har jag hört, så det här går nog bra.

Ska vi börja med lite förhandstips från de deltagande domarna för årets Eurovisionfestivaiteter? Då gör vi det.

Proppen - Har spelat 100kr på Österrike och den skäggiga damen. (Huruvida "den skäggiga damen" är en någon slags framtidstransa eller ett metalhead som förlorat ett vad kommer vi nog aldrig få veta.)

Alex - Jag är bara glad att få vara här, för det är mitt jobb att vara här och jag får pengar för det.
 
Jonas - Är man svensk så ska man hålla på Sverige, heja Sandra Nilsson! 
 
Spektaklet slås igång med glad musik och massa färger, fan vad gay.
 
 21.00 - Tydligen ska alla gå fram och visa upp sig för publiken innan det är dags att sjunga, finns en del liggvänliga alternativ, framförallt Island*4.
 

"Om vi alla här och alla som ser på programmet skulle gå ut och hålla händer så... skulle ingen se på programmet!!1"...  Är det Annika Lantz som sköter sändningen? Humorn på "topp".
 
Mariya Yaromchuck - Tick-Tock (Ukraina)
Skitsnygg tjej och en kille i ett hamsterhjul i bakgrunden som påminner alla killar att om hur mycket de än försöker så kommer de aldrig få den perfekta tjejen, och de borde således nöja sig med vad de har, ingenting. EDIT; I slutet av låtet så fick han rädda tjejen iaf, good for him.
I övrigt så var inte låten skitdålig alls, den var t o m bra, men tyvärr är det ingen vinnarlåt.
 
Teo - Cheesecake (Vitryssland)
En låt om att han vill vara med än en ostkaka för tjejen han tycker om? Hamsterjul och cheesecakes, märks ju ganska direkt att det är ESC. Och ja, det här var skitdåligt. Våldtäktsmustasch ala BSB och dancemoves som hade fått hela Daltons att rodna. Proppen sa något om 80/90-tal, men jag lyssnade inte så mycket, utgår från att det inte var något vettigt ändå.
 
Dilara Kazimova - Start A Fire (Azerbajdzjan)
En "pyromanballad" från Azerbajjan, kan egentligen bara sluta på ett sätt. Någon stackare sitter fast på en gunga i taket också, och inte en brandman i närheten som kan hjälpa henne ner, och ingen kan hjälpa hon från scenen att få en vettig låt, sorry stumpan det här räcker inte. För övrigt är det kanske inte konstigt att det inte finns någon brandkår, polis, sjukhuspersonal eller liknande i närheten, det är ju trots allt lördag, i Danmark.
 
Pollapönk - No Prejudice (Island)
Sex glada grabbar från Island som inte gillar mobbing, skitgulligt. Efter landets konkkurs en tid tillbaka så är det ett under att ett sådant U-land har råd att skicka ett bidrag ens. Småcatchig och gladig av sig, men nja.
 
Carl Espen - Silent Storm (Norge)
Carlingsrockare i svart kostym sjunger ballad, zZzZzZzZzZ. Vart var Carl Espen när Breivik var på Utøya?
 
Paula Selig & OVI - Miracle (Rumänien) - Ralf Gyllenhammar från Rumänien och en stelopererad och bystig kvinna som först var en illusion kör någon europopgrej tillsammans med elefantdansen (inte sett den på scen sedan mellanstadiet). OCH EN JÄVLA RINGSYNTH!!! Sådana såg jag ALDRIG på mellanstadiet.
 
Aram MP3 - Not Alone (Armenien) - Aram MP3, kusin med Dr Internet från Grotesco kör en ballad om att han inte är ensam, samtidigt som han ironiskt nog är helt ensam på scenen. Ett förhandstips är att han är ensam inatt också.
 
Sergej Cetkovic – Moj Svijet (Montenegro)
ÄNTLIGEN en balkanballad, IGEN! Sjukt besviken över att det är rollerblades och inte riktiga skridskor hon åker runt på. Låten lägger vi inget större märke till dock, kul att Montenegro fick vara med en gång iaf, nu kan de skita i att komma tillbaks nå mer. Sergej hade dock en jävligt maffig "storkuksaura".
 
Donatan & Cleo – My Slowianie - We Are Slavic (Polen)
Polsk disco anno 2014 möter svensk mjukporr anno 1970. Ett gäng polska kvinnot är här och visar på ett sensuellt sätt hur jobbigt det är att tvätta kläder för hand i deras hemland, självklart görs dessa helst med lite kläder och med mycket urringning, samtidigt som man har ett ansiktsuttryck som om att man suttit på en dildoarmé.
 
Freaky Fortune feat. RiskyKidd – Rise Up (Grekland)
Så... Polen trycker till med ett gäng lättklädda och attraktiva damer, men Grekland kör med ett pojkband i läderkostymer som om att man ska rise up, något deras ekonomi inte gör. På klassiskt ESC-manér så avslutar de med något skitkonstigt, de klättrar upp och hoppar lite studsmatta.
 
Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix (Österrike)
Storfavoriten den skäggiga damen från Österrike med det fantastiska namnet Conchita Wurst visar vart skåpet ska stå. Finns inte mycket att säga, mer än att det är en dragqueen med välansatt skägg som sjunger bra mycket bättre än medel. Här har ni en bild på Proppen under detta uppträdande;

 
Elaiza – Is It Right (Tyskland)
Var det verkligen det här Hitler kämpade för när han ville framhäva den ariska rasen? Nä, nu vänder sig Adolf i graven. Tyskland visar plattfötterna och uppfinner helt nya nivåer av... (fortsättning tre rader ner)
 
 
pungsugning.
 
Sanna Nielsen – Undo (Sverige) 
Snyggsanna! Hejja! Med tanke på att SD var besvikna på att Loreen fick representera Sverige för två år sedan, så vågar vi väl nästan chansa på att Jimmy Åkesson sitter hemma och lyxrunkar med Mein Kampf runt penis just nu? Sjukt arisk och snygg tjej från fäderneslandet. HELL SVERIGE! 
 
Twin Twin – Moustache (Frankrike) 
Frankrikes Jedward kör en låt om ansiktshår och till danshjälp har han den mest förstörda skaran människar jag har någonsin skådat. Killen på gura med keps, långt äckligt hår, mustasch och kortare shorts än jag vet inte vad - SÅ hade Proppen sett ut om han inte haft en muskelsjukdom.
 
Tomalchevy Sisters – Shine (Ryssland)
Ryska tvillingflickor sjunger om kärlek, det är en JÄVLA tur att Putin inte kollar på den här "bögsmörjan"! Annars hade det varit björngropen för dessa flickor när de kommer hem till The Motherland. 
 
Emma – La Mia Città (Italien)
Inget spektakel, även om hon är klädd som en slampig grekisk kvinna från år 12 eller något? Helt okej låt antar vi, men detta är ingen radioshow. Vi vill ha flygande elefanter, brinnande banjosolon och GLITTRIGA JÄVLA FJÄDRAR! 
 
Tinkara – Round And Round (Slovenien)
MEN SÅ JÄVLA TRÅKIGT! Tvärflöjt och en liten kör, sen vart det inte roligare än så. Tre långa minuter.
 
Softengine – Something Better (Finland)
Det första som slår en i ögat är frontmannens glänsande kavaj och hans diskreta skjorta som han har under den. Sen klappar publiken igång musiken och inte en tonårssoffa är torr i Finland. Finlands svar på One Direction, State Of Drama Och Hanson. En låt som inte får oss att vilja ta kollektivt självmord, och det får ju ses som ett bra betyg med tanke på vad vi hört tidigare. Dock ingen vinnare, men ni kommer komma före Slovenien och Italien iaf.
 
Ruth Lorenzo – Dancing In The Rain (Spanien)
MYCKET viktigt att uttala "Lorenzo" som "Lorenfffffffffo". Åter igen är det en ballad, där effekterna är så fantastiska så det ser ut som att det regnar in i lokalen, som om det inte vore blött nog längst fram på ståplats efter de finländska pojkarna. Argsnygg.
 
Sebalter - Hunter Of Stars (Schweiz)
Hade hoppats denna låten skulle ha viss sci-fi-anknytning, men fick känna besvikelsen som en kniv i hjärtat. Han har dessutom mage att börja vissa och leta efter en "candy date", vad FAN är en candydate? Sebalter gav upp sin barndomsdröm att bli en bondskurk och sjunger nu istället om hur han vill jaga dig och äta upp dig, en sjuk, sjuk människa.
 
András Kállay-Saunders – Running (Ungern)
Uppvuxen i USA och har flyttat till the land of opportunity, Ungern, och blivit en stor stjärna. Living. The. Fucking. Dream! Låten är ungefär så här; 
- Daddys home!
- ....
- She keeps, running, running, running, running, running!
Låter handlar om barnmisshandel, sjukt rolig och upplyftande låt, INTE. Men vi har alla våra fetischer.
 
Firelight – Coming Home (Malta)
Nu kanske ni trodde jag glömde att skriva om något om Malta, men jag har inget att säga, inte ett ord förutom det jag skriver just nu. Proppen tycker sångaren ser ut som "Mat-Niklas", vem det nu är. 
 
Basim – Cliché Love Song (Danmark)
Hallå? Sverige calling! Lisa Nilsson skulle vilja ha tillbaks sin melodi, mest med tanke på att Varje Gång Jag Ser Dig är en mycket bättre låt, men också för att du försöker vara någon slags bisarr hybrid mellan Bruno Mars och Scatman John.
 
The Common Linnets – Calm After The Storm (Nederländerna)
Holländarna kommer med ett ytterst socialt framträdande där de sitter och sjunger i varandras ansikten och helt enkelt ger blanka fan att de är på en scen osv. Get a room, höhö. I övrigt verkar det vara en kärleksfull och mysig låt, men återigen, nej.
 
Valentina Monetta – Maybe (San Marino)
Första och sista gången San Marino fick vara med, och det är en tråkig låt med en tjej som viftar med händerna. 
 
Molly - Children Of The Universe (Storbrittanien)
KOLLA KINESEN PÅ TRUMMOR MED FLÄRPARNA! Fantastiskt. Är Mollys kläder en sneak peak på det nyaste tiersetet för Druids i spelet World Of Warcraft? Nu inser jag att ni inte förstår vad jag pratar om. Så här kommer det så alla hänger med, hon är klädd lite som en guldprydd hippie. Hon har även snott Robins eldregn i bakgrunden. Det bästa var dock den skitglade kinesen på trummor, var det Jackie Chan förresten? 
 
 
Skrivkramp i korvfingrarna nu. Pust, stånk och mest stön. Pisspaus.
 
Någon jullåt som mellanakt där grabbarna hade diskreta linor än karaktärerna i Team America, somnade till lite. Nu sjunger de om hur bra siffran 12 är, pedofiler världen över håller med. 
 
Snart får vi sitta och vara arga över att allting ska ta dubbelt så lång tid bara för att fransmännen inte kan förstå 1-12 på engelska. #cheeseeatingsurrendermonkeys
 
The Forest och en kille i bar överkropp med en flöjt, NU händer det grejer! Sen var det visst en snygg tjej där och härjade lite också, alla blir nöjda nu. Putin Approved.
 
 
Alltså folk, två unga tjejer från Ryssland får 12 poäng och publiken buar? Det är väl för fan inte Putin som har delat på sig och uppträder? Dumma jävla folk, dö dumdöden.
 
Så var det fransmännens tur, då kan de inte ens hitta en enda person i landet som kan/vill prata engelska i TV. Nästa gång skickar vi Dogge Doggelito som kan prata någon slags fejkad förortssvenska och ger hela Europa en cykeljävel på köpet.
 
"Ser bra ut rent ekonomiskt just nu för mig iaf" - Proppen. Med sin 250 kronor stora vinst ifall den skäggiga damen vinner så kan Proppen nästan köpa en ny bil, eller en hel påse med Ahlgrens Bilar.
 

Tack Finland för 10 poäng och för att ni skickade en rappande jäve som knäppte med fingrarna och förmodligen var coolast i klassen i högstadiet, helt jävla fantastiskt!
 
 
NU ÄR DET ÖVER, ÖSTERRIKE OCH DEN SKÄGGIGA DAMEN VINNER! NU SKA JAG ÅKA HEM, KLARAR INTE AV ATT VARA PÅ JOBBET LÄNGRE UTAN ATT FÅ BETALT!