Ni måste uppdatera sidan för att se uppdateringarna i bloggen, logiskt va? Som fan.
 
Så, efter otroligt tjatande från en de mest trogna livebloggföljarna, herr Björn Freed, så är vi igång med årets ESC 2015.
 
..."årets ESC 2015"? Bra skrivet, Jonas. Jävla dumfan. Är ju jävligt många ESC i år.
 
Hur som helst så kände jag, trots Björns stöttning, att någonting fattades för att kunna föra liveblogg, och till slut hittade jag svaret. 
 
Motivation - CHECK
 
 Påminnelse: Detta teckentolkas på SVT Play (OBS! Skitroligt)
 
Grabben som leder oss ikväll börjar med att joddla, helt klart en slag under bältet mot joddlarhunken som inte tog sig till final. Sådana intriger och så mycket drama inom Sveriges schlagerscen.
 
"Miljoner människor världen över älskar också ESC", det finns miljoner människor världen över som älskar rasism också, det betyder inte nödvändigtvis att det är en bra grej.
 
Nu har det något slags OS-intro, hypen är på topp. När de ropar "Sweden" så får vi se ett annat jävla land, då Måns & CO gömt sig bakom nå baltiskt land av jättar.
 
Så, tydligen har Australien blivit inbjudna till detta 50-årsjubileum av ESC, kan någon förklara varför? EUROVISION. 

- Vilka ska vi bjuda när vi fyller 50?
- Något litet land från Europa kanske, som aldrig fått vara med? Eller Finland, Lordi var så jävla längesedan.
- Nja... Kanske någon känd artist, eller? Alltså, jag vet inte, är det någon som bryr sig här? Inte? Då skickar vi ett mail till Australien och tar lunch efter det.
 
Härligt politiskt korrekt blandning av värdar för kvällens event. Ebony, ivory och ljus mjölkchoklad. Bättre så, Bulbasaur?
 
 1. Slovenien: Maraaya - Here for you
 Först ut har vi en snuvig slovenska, och nu vet man att det är schlager. Sångerskan och pianisten har hörlurar på sig för att inte höra sin egen jävla låt. Och mellan dem så står det än kvinna i kroppsstrumpa och spelar, PÅ EN JÄVLA LUFTFIOL! BARA. UNDER. ESC.
 
2. Frankrike: Lisa Angell - N'oubliez Pas, kanske?
Man bara vet att den här kvinnan är sur, riktigt känner hur ens leende drar ner mot golvet och tårarna rinner ner för ens kind. Sedan börjar hon sjunga... och jag går och hämtar en till öl. När jag kommer tillbaks så har hon spawnat fram en armé av män i hudfärgade mjukdressar som spelar på nå trumjävel. Svep och nästa öl, det kommer vara en lång, lång kväll.
 
3. Israel: Nadav Guedj - Golden Boy
ESC-rappen kommer förvånansvärt tidigt i år, en isrealiskt och hans entourage poppar loss på scenen. Rap blandas med lite arabiska toner från senaste Tarkan-albumet.
 
4. Estland: Elina Bron & Stig Rästa - Goodbye To Yesterday
Tallinns karaokemästare och hans bästa vän gör en duett med stil och finess, tror de. Lustfyllda (eller vrålhungriga) blickar blixtrar mellan de två, och de är svårt och tro att de är syskon. 
 
5. England: Electro Velvet - Still In Love With You
Tror vi har åkt bakåt i tiden, men framåt på samma gång? Burleskmusikal möter Tron? Lite parkour inblandat för dansarna också. Och där brast det, har man snott lyrisk från självaste Kung Louie så har man fan inget här och göra. 
 
6. Armenien: Genealogy - Face The Shadow
"En sak som de har gemensamt, är att de alla kommer från Armenien." Men dra åt helvete vad konstigt. Angående gruppen och framträdande, så får en av killarna att känna mig våldtagen. I övrigt så liknar det din vanliga häxcirkel, dock utan någon som helst magi.
 
7. Litauen: Monika Linkyte & Vaidas Baumila
Kvällens gladaste par utlovas. Väldigt puttinuttigt, MEN DET ÄR FEL! Det kan nog stämma att iaf killen på scenen är gladast i arenan just nu, eftersom att han får en pusselipuss av en söt tjej på scenen. (Hon måste, det är en del av deras rutin)
 
8. Serbien: Bojana Stamenov - Beauty Never Lies
Alltså... Jag vill inte vara elak, men varför är hon den enda på scenen som inte har mask? "Here I am, here I am!!1" Jamen JA, jag ser dig! Åh, helvete... nu vart det disco, och jag hatar inte låten längre. Den och den israeliska pojkrappen är bäst (i brist på annat ord) hittills
 
9. Norge: MÖrland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me
För det första, KAN ALLA SLUTA HA SÅ JÄVLA LÅNGA ARTISTNAMN. ABBA, KOLLA SÅ JÄVLA ENKELT DET ÄR, helvete. Nåväl, en tragisk kärleksballad. Tror jag iaf, tog sådan jävla tid att skriva artistnamn + ventilera ilska efteråt. Han är ingen prins och hon är ett monster, så mycket har jag nästan förstått. Lite mysig låt ändå, men jag vill ha mer fart och prutt i kalsongerna, det här är ESC, inte efterfest en tisdag.
 
10. Sverige: Måns Zelmerlöw - Heroes
Sverige pratas upp till skyarna, av svenskarna, ovanligt. Dominerar genom att göra en elektronisk fis med fingrarna från början, sedan handlar fortsättningen om en streckgubbe som inte hade sett lika MILF-vänlig i Måns tröja, som Måns gör. Saknar tyngden, så jag höjer volymen, men blir bara förbannad. Men han lär väl vinna ändå, alla svenska experter säger ju att han är favorittippad. (Inte så mycket till motstånd hittills visserligen)
 
11. Cypern: John Kara..... *suck* - One Thing I Should Have Done
Helt plötsligt försvann färgen på min TV, någon annan som har detta problem? Jaha, nu vart det färg igen. 
helt plötsligt vart det väldigt dålig musik på min TV, någon annan som har detta problem?
 
12. Australien: Guy Sebastian - Tonight Again
Alltså, Australiens och deras Lou Bega (Mambo Nr. 5 för er outbildade som inte vet vem det är) får vara med för att "de verkligen vill"? Hörde att brassarna ville vara med i fotbolls-EM också, skulle ta Sveriges plats, om de någonsin hade haft en. Hoppas han vinner, så de måste hålla skiten nere i spindel- och ormdödens land. Så fårt ett land som inte kommer från Europa är med i ESC så vinner dem, säger en del om kvalitén.
 
13. Belgien: Loic Nottet - Rhythm Inside
Mobbad som barn, called it! Ett lite udda framträdande med rekordsnurr för ESC på 12.3 varv med en Iron Man-pose på slutet, Belgiens mest kända hipster emo levererar. Sedan börjar han dra sig i ansiktet? Ingen reagerar, det är ju ESC trots allt. Man ser grabbarna med tvångströjan i bakgrunden dock, så ingen är i någon direkt fara.
 
14. Österrike: The Makemakers - I Am Yours
First of all, The Make...makers? Vad fan är en makemaker? Görgörare? Åh, precis vad jag behövde, mer hipsters. Och vilken scenshow sen, en sitter till vänster, en står fastcementerad i mitten, men... MEN! till höger, där sitter en annan jävel. Fast han klev faktiskt upp från flygeln i slutet (den började brinna, han hade inget val, okej?) och ställde sig på plats och böjde på knäna ungefär 8 gånger. Låten var nog bra ändå, faktiskt, hade problem att fokusera på musiken mitt i allt hipstrande och brinnande.
 
15. Grekland (gick inte de i KK? Varför får de då vara med? Tvångsnedflyttning.): Maria Elena Kyriakou - One Last Breath
Schlagerballad incoming, se till att röra på er mycket, vill inte somna innan det är avgjort. För männen är nog lugnt ändå, Bond-klänningen och den vackra damen hjälper ögonen att hålla sig öppna. 
 
16. Montenegro: Knez - Adio
Se och lär, namnet. Kort, coolt (?) och KORT! Återigen t. Den fiol, denna gång inte gjord av luft. Om någon här har sett Thomas, ni vet vem jag menar om ni har sett honom, sjunga på Dallan, Memento eller annan krog med karaoke, så ser ni nu honom i lite kortare, knubbigare och mer montenegrisk form. Thomas har dock mer energi i sina framträdanden.
 
17. Tredje Riket - Ann Sophie - Black Smoke
 Och här kommer Tyskland, med en talangfull och classy version utav Nicky Minaj. Lite mysig låg, men jag behöver något mer, något som exalterar en enda in i själjäveln.
 
18. Polen: Monika Kus... för i helvete, dessa namn. - In The Name Of Love
Skulle ha klagat på scenshowen, men med tanke på att hon sitter i rullstol så är de uteblivna dansmovesen förlåtna. Även om hon kunde ha gjort en 360 eller två. För en som ska till Japan om 13 dagar så ger det faktiskt pluspoäng att ha körsbärsträd i bakgrunden.  Dock var låten ganska tråkig, så det slutar väl på en 12-13 minus ändå.
 
19. Lettland: Aminata - Love Injected
Om det nu var möjligt, så rör denne kvinna ännu mindre på benen än föregående bidrag. Faktiskt en bra låt, men jag stör mig för mycket på de skumma pauserna i sången, där hon "dansar" och ser förvånad ut, publiken jublar ändå. Jag fattar ingenting. "Ååååååh, YES! Den tystnaden satt där den skulle, och kolla på hur hon fladdrar med armjävlarna! #winning". Och låt er inte luras av det kommentatorn sa om en stor klänning, den var bara stor nedtill, såklart.
 
20. Rumänien: Voltaj - All Over Again
Halva låten sjungs på rumänska, andra halvan på engelska. Hur tänkte man nu? Låtar som inte är på engelska brukar inte ha en chans, det är alltså engelska som gäller, men de sjunger 50/50? ESC-logic. Slog dövörat till och märkte inte ens att de började sjunge på engelska.
 
21. Spanien: Edurne - Amanecer
Rödluvan från Spanien, men ingen varg. Än. Hon tror at hon lurar folk med att hennes klänning svävar bakom henne, men mitt hawkeye ser att det står en skummig och drar i den där bakom. Och DÄR åkte dörluvan av, nu är det vitluvan, och en hunkatron i bar över. Och jag säger inte att rumänska är ett fulare språk än spanska, vilket de nu faktiskt är, men den här låten låter då bättre än den förra. Pluspoäng på att hon försöker sig på någon slags summoning spell mitt uppe i numret.
 
22. Ungern: Boggie - Wars For Nothing
Sovlistan-låt, men hon har ju folk med sig på sidan som än bara står still, än kan det hända något! Ni vet den här känslan när man väntar och väntar på att något ska hända...


23. Georgien: Nina Sublatti - Warrior
Men YES! Äntligen något konstigt skit! Sjunger om våldsamheter, en glad tempoväxling från all sång om kärlek och fred. Sorgligt dock att det konstigaste utöver luftfiol och hörlurar hittills i år är en tjej klädd i svart med axelvingar och en +12 intelligence-tiara på skallen. :'(
 
24. Azerbajdzjan: Elnur Huseynov - Hour Of The Wolf
Det är mörkt, ett enda ljus finns på scenen, ensam står en djup själ och sjunger.. tillsammans med hans kopplade människoslav. I bakgrunden kommer Gollum, Gollum börjar dansa. Ibland försöker slaven och Gollum resa sig mot sin herre, men han puttar bara bort dem, och de forsätter sin dödsdans.
 
25. Ryssland: Polina Gagarina - A Million Voices
Namnet rimmar, Putin approves (annars hade hon nog fått sitta inlåst någonstans under Kreml). Orkar inte kommentera, jag är trött nu, kunde ha lagt den här tiden på att skriva mina rapporter trots allt. Låter kommer vara i topp, kanske. Men nu vill jag gå på toa. Brb.
 
26. Albanien: Elhaida Dani - I'm Alive
Nu vart jag upptagen med annat, så missade att skriva. Men det känns som att låtbytet var lyckat, och klänningen mer lyckad. Jag har en kompis som vart kär i henne, någon som har kontaktinformation så att man kan fråga chans?
 
27. Italien: Il Volo - Grande Amore
Kände det redan när jag såg låttiteln, det är nu det händer, jag komemr dö smördöden. Amoooooooooooooooreeeeeeeeeeeeeee! *sliskigt leende* *hipsterbrillorutanglasblick* "Italienarna vill ha sin pasta al dente, men musiken får gärna vara överkokt", oookej. 
 
Så! Då var låtarna slut, svetten fastklistrad längs ryggraden, och min nacke är förstörd i en vecka framöver, men det var det nog värt. Nu återstår den alltid lika spännande röstningen, som förhoppningsvis inte är avgjord efter 4 länder.
 
Utan inbörder ordning: Australien, Lettland, Ryssland, Albanien och Sverige, kanske någon av dessa är i topp? Eller så är det fåntratten med hörlurarna från början, eller varför inte extra saltat-trion från Italien? Man vet aldrig.
 
Har under hela kvällen funderat vart alla komiskt stora och underliga trummor har tagit vägen under årets ESC, men så kommer det här... en pausunderhållning med 9 minuter av slagverk, blåsverk, muskelvärk och massor av annat gott som hade fått Prins Ali från Aladdin att vara avundsjuk.
 
200 babiljarder människor, trummor och andra instrument på scenen, alla är svartklädda. Utom den färgade karln, som av en SLUMP kommer i en afrikansk folkdräkt.
 
- Varför kan inte jag också vara svartklädd som alla andra på scenen?
- Va?! Nej, förihelvete! Ta på dig någon oggabogga-dräkt du, så vi får visa hur okej vi är med din kultur.
- ....
 
Conchita kör lite pausunderhållning och sopar banan med nästintill hela startfältet, både när det gäller låten och framträdandet. #jobbigt #Fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiirestoooooooooooooooooorm
 
"Två länger har röstet, OCH SVERIGE LIGGER REDAN TOPP 3!" Ojoj, mycket att hoppa över, slöpuck.
 
Ryssland - 119p
Sverige - 102p
"Får vi tolvpoängaren nu så går vi om ryssarna, kom igen!"
 
"I'm standing here, in front och 25 fans!" - Så jävla stort det här med ESC!
 
Och där vann "mumsmåns"! Grattis Sverige, ni får "äran" att annordna detta nästa år! Woho! 

2 kommentarer

Akaa

23 May 2015 21:24

ESC 2015, är det någon Counter Strike tävling de? NiP skall vara bra i år.

Svar: Nä, jag tror det är LoL? Bara för lag från Europa, också ska Australien vara med, för att de ville.
Jonas Sidenflöjt

Anonym

23 May 2015 23:42

Magiskt :)

Svar: Vem är du? Jag gillar dig.
Jonas Sidenflöjt

Kommentera

Publiceras ej