Kära läsare, välkommen till den näst bästsämsta dagen på året! (Eurovision är självklart nr 1)
(PS. i vanlig ordning måste sidan uppdateras för att se de nyaste inläggen DS.)
 
 
 
Det är återigen dags att damma av skämskuddarna och följa med livebloggen på ett äventyr! Tiden för schlager är äntligen här, vilket oftast innebär mycket möda och stort besvär. Året är 2018 och jag vet att jag inte bara talar för mig själv när jag säger att vi nu är ett år äldre, starkare och bättre
Med mig på kvällens eskapad har jag tre goda vänner; Alexander, Jacqueline och Fredrik. Alla tre är minst lika dåliga som mig på schlagermusik - så ni kan vara lugna, bloggens kvalitet kommer förmodligen inte öka pga deras närvaro. Men innan vi drar igång med liverapporteringen från denna årliga nationella fadäs, så kommer det inmundigas tacos i stora lassos. 
 
Så till vidare mina vänner, ovänner och annat löst folk som är dum nog att infinna er här under kvällen - må väl, så syns vi kl 20.00. 
 
För att ytterligare göra er kväll lite bättre sämre så bjöd jag in även en fjärde vän. Rent logiskt borde det inte kunna bli sämre, men med rätt inställning klarar man allt. 
 
20.00 - tiden är äntligen här! Spänn sfinktern och håll andan, nu jävlar drar vi igång. 
 
David Lindgren kommer in, ser ut att vara sminkad som ett lejon, men är inte det egentligen - sjukt förvirrande. I övrigt är han klädd i kläder, ingen kalsongchock än alltså, men det kommer nog inom kort. Han förklarar att han komma leda oss genom "två gastkramande timmar", vilket tyder på att han vill att vi ska byta kanal.
 
"Rösta på den som får er att dansa, gråta och få en varm känsla", bestäm dig för i helvete. Och Benjamin Ingrosso, vafan har du på dig? Skäms och byt om, gärna framför kameran. 
 
Fab-Freddie gör alltså sitt första framträdande i mellofinalen iklädd en filt, en lila flagga och en kungakrona, samtidigt som han pratar om att polera kronjuvelerna - nu är vi igång på riktigt. 
 
1. DJ Mendez - Everyday: 
Lovar dyrt och heligt att krama alla som röstar på honom, weird. Har tagit bort DJ i sitt namn, men sjunger fortfarande på låtsasspanska blandat med engelska. Osäker på om han är här för att sälja mig droger, ge mig nattvarden eller tävla i mello. Men en sak är iaf säkert, Bill "Pontus" Skarsgårds karriär har gått käpprätt åt helvete. Från Kenny Starfighter till bakgrundsdansare åt DJ Mendez. Låten var ju bra iaf, höll på att glömma det. Men ingen vinnare. 
 
2. Reniada - All the feels:
"All the feels", låter som en gullig meme, men skenet lär ju bedra. 
- Fan vad hår hon har...
- Men det är ju bara från halva huvudet och bakåt?
- Kanske är stolt över sin panna? Mycket att vara stolt över iaf. 
"Beyonci" är en stor förebild, vilket syns tydligen på Reniada och hennes apelsinklädda adidas slavic tracksuit- bakgrundsdansare gör tydligt. Hon verkar ju sjukt jävla glad över att vara på plats iaf, tur att hon inte ser att tekniken inte fungerar iaf. Jag är för övrigt minst lika glad över att inte vara på plats. Men det är ingen tävling.
 
Martin Almgren - A bitter lullaby:
Nu kom det äntligen en riktig präst, inte nå vampyrknarkfilmpräst som DJ Mendez. Men han väl iaf ta av sig ytterkläderna innan man går på scenen, antar att stressen varit en faktor. Typiskt "kraftig man röst i Disneyfilm"-låt. Liknelserna till Björnbröder är många här i soffan. 
 
Mellanscenerna forstätter vara det sämsta med Melodifestivalen. Skönt att David Lindgren inte gör en besviken även fast han har kläderna på (för det mesta iaf)
 
David Lindgren kalsongmätare: 1 
 
Dr. Alban John Lundvik - My turn:
Hur fan kan det mest spännande i en mellolåt vara att han ställer sig upp från pianot? Har vi inte deltävlingar och semifinaler och fan vet vad för att slippa den här typen av kvasiframträdanden i finalen? #besviken
 
Jessica Andersson - Party Voice
 
Fame-Jessica kommer för sjunde gången, vara med i Melodifestivalen. Hon dyker upp med 4 bakgrundsdansöser som skulle kunna vara hennes systrar. Förutom en som såklart var tvungen att ha mörkt hår, symmetrin är åt helvete. Dansen hon gör under det tysta momentet i låten får mig otänkt att tänka på mig själv sist jag försökte dansa, om det är en komplimang eller ett hån låter jag er lista ut själva. De avslutar koreografin med att gå på led och sedan ge David en high five var, cringen är total. Vad är ens en party voice? 
 
LIAMOO - Last Breath
Varför är det två o:n på slutet, är det en ko-referens? Rappar i mello, men refrängen får det ju att fungera. Synd att LIAMOOs största fanbase, människor med epilepsi, har dött under framträdandet. Annars skulle han kanske vara en av favoriterna till att vara nära Benjamin Ingrossos förstaplats (går på rykten och vetskapen om att många unga tjejer röstar här, har noll koll på låten själv, men vill låta insatt). Kan det ha varit Bill "Pontus" Skarsgård som sadlat om till ljustekniker?
 
Samir & Viktor - Shuffla
Samir och Viktor försöker återigen vinna med sin enda låt. Ja, de låter likadant allihopa. Epic sax guy-refrängen kommer spelas på alla dansgolv i sommar, det jobbiga är ju att alla kommer kommer försöker shuffla samtidigt. Bästa på låten är sjävlklart när Anis "Shurda" Don Demina kliver in på scenen med saxofonen och låtsasspelar´samt försöker hänga med i dansstegen. 
 
Fab-Freddie står och gormar uppe på nå balkong, nu har han flaggan på ryggen. David ber honom vara försiktig och inte ramla ner, jag är benägen att inte hålla med. Dock levererar de en nästan rolig mellanscen. GLITTERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR...
 
Mariette - For you
Hon kliver upp själv och kör någon slags sång-monolog, i efterhand skulle hon kanske haft med sig några bakgrundsdansare, en back-up sångerska och en annan låt. Kan inte riktigt uttala mig om kläderna då jag inte förstår mig på sånt, men att hon döljer sin bevingade Bure-frisyr är en jävla skam. Visa dreadsen och ditt otvättade hår för tusan. 
 
FELIX SANDMAN - Every single day
Deltar i finalen för att kunna få sympatiragga i green room och på efterfesten. Tydligen gjorde hans tjej slut med honom och det var värt en mellolåt, känns lite som en överreaktion med tanke på artistens ålder och att förhållandet måste ha tagit slut i mellanstadiet. Klipp luggen och gör en bra låt istället din bortskämda jävla överklass-snopp. Jag skulle vilja sträcka ut en hand och gratulera till ex-flickvännen dock, snacka om att ducka för ett pistolskott. OCH VARFÖR HETER DU SANDMAN? Shame. Shame. Shame. 
 
 
 
Margret - In my Cabana
Nu kommer hon och bjuder in oss i hennes lilla hydda igen. Sorry toots, jag kan inte party till manana, för jag är gammal och jobbar på måndag. Margret är klädd i adidas-bananklänning, medan hennes bakgrundsdansare ser ut som ett dåligt jävla punkband. Kommunikationen har brustit som aldrig förr, Margret är i havana och bananar på festen medan resten av gänget står i någon jävla brittisk gränd och ser ledsna ut. 
 
Besviken på att David Lindgren bara har bytt om en gång under hela showen? Du är på mello för i helvete, act the part. 
 
Benjamin Ingrosso - Suck Dance you off
Nu jävlar kommer han, flickfavoriten som är "fett" favorittippad hos alla experter. Nyrakad röv har han också, mamma hjälpte visst till. Ljusen i bakgrunden av Bill "Pontus" Skarsgård är den här gången on point, Benjamin ser ut att gå hur snabbt som helst! Däremot döljer det inte Benjamins otroligt dåliga dansmoves på ett bra sätt, ännu jobbigare är att han INTE HAR BYTT OM ÄN! BYT JACKA! BYT! NU! Du ser ut som en edgy jävla anime-skurk, sluta med det. Sen kan vi ju ställa oss frågan, hur fan är du är en favorit, Benjamin? Du får ju FELIX SANDMAN att verka bra, det är inte ett positivt betyg. 
 
Rolandz - Jajamen Fuldans
"De har fått folk att buggy i dansparker landet runt!", nu jävlar vet vi att det är kvalitet på gång. Undertecknad har ju sett dem live i fjällen, jag minns ingenting förutom att vi dansade något som kallas för "lallardansen" - och minns man ingenting så kan det ha varit kul. Roldanz kliver hur som helst upp inför hela landet och hånar dansband, och blir älskade för det. 
 
Reniada har slagit ner någon bakom scen i rent raseri, omskrivet från Aftonbladet, och kommer alltså sjunga om sin låt igen. I hopp om att inte vinna ändå. 
 
Samir/Viktor: "Du, jag kommer, tro mig. Ge mig två veckor." 
 
David: Jessica, du körde inte om din låt som Reniada?
Jessica: Nä, jag valde att inte göra det.
David: Men du hade möjligheten?
Jessica. Nä. 
 
Satt för övrigt hela kvällen och väntade på Mimi Werner - Songburning, men tydligen gick hon inte ens till finalen. Så jävla sämst. 
 
DJ "Vato Loco" Mendez har gått från att krama alla till att vilja possa alla. Vart han ska possa oss framgår dock inte, använd fantasin. 
 
Renaida - All the feels (part 2)
Toapaus. Nu när Renaida äntligen har fått tekniken att funka så kunde hon äntligen ge oss ett framträdande som var exakt likadant som det hon gav oss tidigare. 
 
Och här kommer kvällens skandal! Ja, värre än Renaidas grej. 
 
 
 
 Är det nå jävla julshow eller? Sämsta mellanakten i mannaminne. Ni får Benjamin Ingrosso och låta som FELIX SANDMAN, och FELIX SANDMAN att låta som någon bra artist! 
 
Rösta så mycket ni vill, okej, då röstar jag återigen ingenting. 
 
MEN SLUTA GE BENJAMIN INGROSSO POÄNG? Fattar ingenting. Och FELIX SANDMAN fick 12 poäng, inte undra på att Island gick i konkurs. 
 
KLITOS KLITOU! Kvällen är räddad. Bästa människan i världen. Tills han också gav Ingosso 12 poäng. 
 
Men ge oss poängen Georgien, vill inte veta om din enda jävla kväll i Sverige och hur vackert vårat land är. Ge oss poängen så vi kan lägga på och gå vidare med livet. 
 
Även Armenien tycker att Stockholm är den bästa platsen på jorden, man hör ju direkt att det inte är någon backpacker som sitter bakom spakarna där. 
 
Två poäng hittills DJ Mendez, starkt. Som tröst kommer här Mendez absoluta topp som artist, jag vet att det inte är mycket, men det är mer än två poäng iaf. 
 
 
Tyckte det var tråkigt att David Lindgren hade haft lite för lite show på scenen. Nu när han kör någon låt utklädd till 90-talstrollkarl i sällskap av Fab-Freddie och en jättekräfta så har jag insett att vare sig man får som man vill eller ej - så gör livet en ständigt besviken. 
 
Att Benjamin och Felix ligger på plats 1 och 2 respektive är inte annat än en skandal, även i mello-mått mätt. 
 
Vem på SVT var det som skrev ett kontrakt med Caroline af Ugglas som sträckte sig över flera år? Mindre misstag har man ju hört talas om.
 
Alltså, det är två artister kvar, den som för näst mest röster är inte Benjamin Ingross. Ändå fattar inte Benjamin Ingrosso att det är han som har fått mest poäng? 
 
Har väldigt svårt att tycka att det här framträdandet ska vinna någon Eurovision-final. Men smaken är ju som baken, brun. 
 
Hur som haver, grattis Flash Benjamin Ingrosso, men lämna jackan hemma. 
 
Och tack till er läsare, ni är fantastiska hela bunten. Dock är det lite tråkigt att ni inte har något bättre för er en lördagkväll.