Hej alla! Sidenflöjt här, ikväll ska det alltså livebloggas från Eurovisionfinalen, i panelen sitter som vanligt jag själv och herr Propp. Med oss ikväll har vi Alexander Berglund, som är känd i Sundsvallstrakten som en person som kan allt om absolut ingenting. En ganska meningslös förstärkning alltså.
 
19.56 - Jag går och duschar i förhoppning om att någon annan än Daniel "Ryssen" Edfeldt kommer vilja prata med mig på krogen ikväll efter Eurovisionrysaren. Sedan tar vi tuben in till Proppen och laddar.
 
HEJ!
 

21.09 - Nu är yours truly vid mediastationen inne hos mongot. Hann duscha och hann bajsa, nu är vi redo för lite magnifik schlagermusik och glittriga guldbyxor.
 
Tur att Petra Mede artikulerar orden som att det inte finns någon morgondag, hoppas alla förstår.
 
Förhandstips:
Proppen - Grekland. Alcohol is free, bra budskap.
Alex - Finland. Girl on girl, nuff' said.
Jonas - Sverige. Robin OMG <3 ...
 
Då börjar vi med låtarna!
 
Nr. 1 - Frankrike. Amandine Bourgois - ???
 
Courtney Love och Zlatan i en ohärlig symbios. Är ganska säker på att alla i Frankrike (skulle återigen vilja tacka detta jävla land för att vi FORTFARANDE måste säga varje poäng två gånger, så att dem också fattar) förstår vad hon säger, för oss säger det ingenting. Bra afro på körsångaren längst till vänster, inspirerande.
 
Nr. 2 - Litauen. Andrius Pojavis - Something
 
Men helvete. Sjunger om sina skor han har på sig idag, "love" & "rain/vein/reign/???". Jamen då vet vi ditt jävla intetsägande patrask, hopp på spermabussen hem (fel land jag vet, men skitsamma).
 
Nr. 3 - Moldavien. Arione Moon - O Mie
 
Hade legat med kvinnan iaf, att hennes frisyr hade gjort mig blind vid gamla goda missionären är skitsamma. HON VART SKITLÅNG OCH BRINNER!!! Det enda vi förstod av låten var "thank you very much" efter låten.
 
Nr. 4 - Finland. Krista Siegfried - Marry Me
 
Alex påtvingade favorit, snygg tjej som tydligen ska kyssas med en annan tjej i slutet av låten. Trallvänligt och lite Proppen får Lite Katy Perry-vibbar. Hade lätt fått känna på våran "Ah, ah, ah ding dong". Det föds en rosa aura över hela scenen, och man får en känsla om att AQUA är närvarande. Bra slut på låten. "Ingen tunga ens, fan sådär man kysser mamma" - Alexander Berglund.
 
Nr. 5 - Spanien. CSDM (kanske?) - Contigo Hasta El Final
 
Gitarristen har fan mer fel på musklerna än Proppen, så det var ganska underhållande. Svajig sång och låten var så dålig att det nästan är provocerande.
 
Nr. 6 - Belgien. Roberto Bellarosa - Love Kills
 
Misantropisk titel, skär dig själv i armen och gå hem din jävla dåliga Raj-kopia. Ett ganska kristet utseende på nära håll, vilsna ögon, kanske därför han är så jävla deprimerad och skär sig i armarna? Dödsdyrkande moves av dansarna, Proppen är kär.
 
Nr. 7 - Estland - Et Uus Saaks Alguse
 
Söt tjej igen, undra varför så många tjejer med bra utseende går vidare till final? Måste vara alla manssvin som röstar fram. Låten var så dålig att det nog var ett smart val av Sverige att göra sig av med Estland på 1700-talet.
 
Nr. 8 - Vitryssland - Solayoh
 
Glitterfransar och allt, bara skaka rumpa, vart är Sean Banan när man behöver honom som mest? I en jävla ICA-reklam. Börjar bli tjatigt, men en till snygg tjej, i kort kjol dessutom, jobbigt. Karneval-låt om alla karnevaler de har i Vitryssland, hrmm...
 
Nr. 9 - Malta - Gianluca - Tomorrow
 
En icke förtroendeingivande ljusdyrkande läkare. Påstår att han är 23 och ser ut som en plastikopererad 40+. Och hur fan ler karln? Har han limmat fast ansiktet? Panikler han? Hoppas "tomorrow" kommer snart som fa-an. Hans band består av ett gäng hipsterluffare också, sätt er på Tant Anci & Fröken Sara.
 
Nr. 10 - Ryssland. Dina Garipova - What If
 
Det här låter som en annan låt! Kommer bli diskad! Kan antingen vara 16 år, eller 28. Knubb-söt i fejset.Saknar gummorna från förra året.
 
Nr. 11 - Det Tredje Riket. Cascada - Glorious
 
Snygg tjej, igen, men det visste vi ju redan att Cascada var. Helt plötsligt så var det skitmycket tyskar längst fram. Låten lät som en Cascada-låt. Ganska mycket Euphoria-vibbar av detta nummer.
 
Nr. 12 -  Armenien. Dorians -  Lonely Planet
 
Imorgonbitti har han unibrown, 100% säker. Black Sabbaths gitarrist har för övrigt skrivit musiken till denna låt, det var ointressant fakta förutom till er här som gillar Black Sabbath. Tävlingens helt klart billigaste scenkläder, Dorians is brought to you by Myrorna. Måste vara mörkt i Malmö eftersom tre av dem har solbrillor på sig, dömhövven.
 
Pausunderhållning - Azerbajdjajnj. Underhållande var det också, fnissade ljuvligt.
 
Nr. 13 - Holland. Anouk - Birds
 
Otroligt besviken att hon inte kör med Nobody's Wife. Naturligt söt enligt Proppen, musiken var tråkig men växte på oss litegranna iaf, helt okej ändå.
 
Nr. 14 - Rumänien. Cezar - It's My Life
 
Rymddracula från framtiden, ÄNTLIGEN LITE JÄVLA SCHLAGER!!! Fantastiskt! Har klippt bollarna för att få sin otroliga eurovision-röst. HAN BLIR OCKSÅ LÄNGRE!!! OH MY FUCKING GAWD!!! Bon Jovi's It's My Life kan slänga sig igenom väggen och ut för en klippa, här har vi ett mirakel.
 
Nr. 15 -  Storbrittanien. Bonnie Tyler - Holding Out For A Hero Believe In Me
 
Ingen Total Eclipse Of The Heart, är hon full? Hon har ju en pipa, så använd den då. Ett nerköp i scenkläder från Cezar som nyss ägde scenen. Lika bra scenspråk som Proppen.
 
Nr. 16 - Sverige. Robin Stjernberg - Jew You
 
OH MY GOD IT'S ROWBIN! <3<3<3 !!!!111ETTELVA!!!!1 Proppen tycker att Yohio skulle varit här istället för att han vill vara cool, dock förstår han inte att visual kei och allt som hör till det inte är så stort i Europa och att Yohio då hade fått sämre poäng än Engelbert Humperdinck. Han har solat så mycket solarium så att Alex undrar varför han inte "konverterat till asiat" än, det kan man fråga sig? När elden kommer så smälter mitt hjärta.
Proppen har slagit vad med sin mamma (high roller) om 100kr huruvida Robin kommer på nedre eller övre halvan, även om Robin absolut inte kommer vinna så håller jag med mamma propp om att Robin kommer på övre halvan.
 
Nr. 17 - Ungern. Retardcarlingsrockerman - Kedvesem
 
MEN FÖRSVINN! NU! VARFÖR HAR DU INTE FÖRSVUNNIT!?!?!?! OCH TA AV DIG MÖSSAN!!
 
Nr. 18 - Danmark. Emmelie De Forest -  Only Teardrops
 
Soet tjej! Jonas är <3 (det betyder kär nu). Har snott Robins grej med eld från taket, men det är lugnt för du är så söt gumman. Lite Timotej-feeling med flöjt och folkmusik-vibe, favorit.
 
Nr. 19 - Island. Eythor Ingy - Ég À Lìf
 
Trots att landet har gått i konkurs så har man råd att vara med i Eurovision om alla hjälper till. Lite av en personlig favorit hos Proppen, förmodligen för att han är någon slags coverrockare. Tydligen har han ett liv, oschysst att trycka det i ansiktet på oss som inte har något sådant.
 
Nr. 20 - Azerbajdzjan. Farid Mammadov - Hold Me
 
Homoertisk glasbursdans med tillhörande musik. Samma sorts bur som den som Sveriges hulken, Eric Saade slog sönder.
 
Nr. 21 - Grekland. Koza Mostra - Alcohol Is Free
 
Hoppas att alkoholen är gratis ikväll, det vore givande. Luftgitarr på trumpet? Imponerande, minst sagt! Bra mustasch på pedofi.. gubben. Ganska imponerande icke-storlek på gitarren också. Trallvänlig in i tusen nordar! ALCOHOL IS FREE! Förbaskat fin klädsel också, en blandning mellan fotbollsdomare och kvinnliga tennisspelare, på ett gäng grekiska grabbar. 4 av 5 toasters!
 
Nr. 22 - Ukraina. Zlata Ognevich - Gravity
 
Förstår ni hur stor kuk jätten måste ha för att den ska se stor ut i jämförelse med hans kroppshydda? Ytterliggare en snygg tjej, högst imponerande. Blev snyggare ju mer man såg också. Pratar vi mycket om utseende? Förlåt, men det handlar mycket om utstrålning i en sådan här tävling, och just här var det väldigt tajt med utstrålning.
 
Nr. 23 - Italien. Marco Mengoni - L'Essenziale
 
"Tävlingens snyggaste kostym" Who. The. Fuck. Cares!? Det är schlager, se ut som rymddracula, minst! Smörigt är en underdrift. Ganska klassiskt italienskt alltså.
 
Nr. 24 - Norge. Margeret Berger - I Feed You My Love
 
En elektrisk start sätter tonen för detta nummer, Margeret från Norge är som många andra deltagare i denna tävling, ganska söt och så, och det gillar panelen. Dansen påminner om Alizée, för tajt för att göra något annat iofs. Något står ut, och det är låten. Kan gå bra för Skandinavien detta år. OBS! En snygg tjej som heter RH hejar på Norge, bara det gör det värt att det ska gå bra för detta bidrag.
 
Nr. 25 - Georgien. Nodi & Sophie - Waterfall
 
En disneyduett, åter igen är det Robins eld-från-taket som utnyttjas av dessa gamar. Tråkig jävla låt, alldeles för pompös. Man ser smärtan i mannens ansikte när han måste hålla om en kvinna då han förmodligen är otroligt homosexuell.
 
Nr. 26 - Irland. Jedward Ryan Dolan - Only Love Survives
 
Väldigt Eurovision. Sedan kan man tycka olika saker om killar med tribal-tatoos som spelar på jättetrummor, men tycker man att tribals är bra så har man ju fel. Dansarna kommer direkt från Paradise Hotel anno 2001. Han har även en kostym som glittrar, åter igen, Eurofuckingvision!
 
 
Nu är det slut på låtar, och det betyder att undertecknad äntligen får börja dricka öl på riktigt! (Svårt att skriva, lyssna på låten, lyssna på Proppen och lyssna på Alex samtidigt som man försöker svepa en flickig Corona, tänkte så ni vet vilket helvete jag går igenom en kväll som denna).
 
Loreen och ett gäng rödklädda ninjas/muslimska kvinnor (mer ninjas) står för underhållning, kraftfullt! Varför öppnar Loreen aldrig ögonen under hästluggen? Enligt Alex så är Euphoria bästa schlagerlåten sedan han föddes, och kommer vara bäst i 20 år till, oraklet.
 
 Mycket bra nummer så här efter alla bidrag, Carola dog och allt, hur kan man inte älska detta?
 
Mer ghetto-engelska på Saade än på Medes artikulerande engelska. Eric Saade from the hood, fast han hjälper folk på toan, "that's the kind of gay.. guy i am".
 
 YOHIO! ÄNTLIGEN ÄR PROPPENS POJKVÄN I BILD! OMIGOD!
 
Holland har en tecknad figur från MAD Magazine som sköter rösterna, respekt.
 
SNYGG FRISYR OCH BRA ENGELSKA MATTIAS FRÅN UKRAINA!
 
Alltså, Estonia trodde jag var Estland, men det har hela tiden varit båtjäveln Estonia, och där sitter Rolf på botten och delar ut röster helt jävla fel!
 
JAHA!? Fransjävlarna kan lära sig svenska! Men lära sig engelska på cirkus två babiljarder jävla år, DET GÅR INTE?! Fucking cheese-eating surrendermonkeys!
 
Snygga glasögon Slovenien... HELT JÄVLA BLIND ÄR HAN OCKSÅ!
 
Grattis Danskjävlar! Roligt att ni kunde göra något rätt, för bygga rondeller kan ni inte. MAN HAR INTE RÖDLJUS I EN RONDELL!
 
Hur än den här tävlingen slutade så vann Proppen matchen i matchen. Han går segrande ut ur duellen mot sin mor och kammar hem prispotten på etthundra svenska riksdaler
 
 
 
 
 

1 kommentarer

RH

18 May 2013 22:55

Naaaaaaw :)

Kommentera

Publiceras ej